Strange Gigi compile error?

Questions, problems and discussion about compiling FreeOrion.

Moderators: Oberlus, Oberlus

Post Reply
Message
Author
Asrael
Space Krill
Posts: 2
Joined: Sat May 05, 2012 4:44 pm

Strange Gigi compile error?

#1 Post by Asrael » Thu May 10, 2012 5:54 pm

Hello, I'm compiling the most recent version of FreeOrion from the SVN and I'm having trouble with GiGi...

I ran "cmake ." in its /src directory, and... here's a screenshot of what came out.

http://dl.dropbox.com/u/5992455/error.png

What just happened here?

I've tried running it again and it looks even worse, stopping at the same step.

User avatar
Geoff the Medio
Programming, Design, Admin
Posts: 12474
Joined: Wed Oct 08, 2003 1:33 am
Location: Munich

Re: Strange Gigi compile error?

#2 Post by Geoff the Medio » Thu May 10, 2012 11:28 pm

I'm not sure what the problem is, but there's not really much reason to run cmake to build GiGi or FreeOrion on Windows. There are MSVC 2010 project files available that, with the SDK, should be as simple to use as opening and building the solution.

Asrael
Space Krill
Posts: 2
Joined: Sat May 05, 2012 4:44 pm

Re: Strange Gigi compile error?

#3 Post by Asrael » Fri May 11, 2012 5:49 pm

As for the error I was having, running cmake in the previous directory did not produce the same strange effects and seemed to work properly. I'm not used to MSVC 2010, so when I did build the solutions there they failed and I didn't really know what to do about it.

Regardless, I scrapped the whole thing and I'm currently setting up a Linux VM to compile it instead. Thanks for your reply.

Post Reply