Interesting Situation....

For topics that do not fit in another sub-forum.

Moderators: Oberlus, Oberlus

Post Reply
Message
Author
Dart00_Tech
Space Kraken
Posts: 143
Joined: Sat Jun 11, 2011 1:27 am
Location: Modesto, CA USA

Interesting Situation....

#1 Post by Dart00_Tech » Fri Feb 10, 2012 7:36 am

So I just got the AI barricaded in for for a while and then later went to see what fleets they had on there Homeworld?

Image

YIKES!

The AI literally has a few hundred ships just chillin waitin for me? Exactly how do you deal with a situation like this? Best way I could think of was the Psy-Domination thingy which worked after a while (as you can see by the pic).

Also..is this a bug? Letting hte AI stock up that many ships?

User avatar
Geoff the Medio
Programming, Design, Admin
Posts: 12485
Joined: Wed Oct 08, 2003 1:33 am
Location: Munich

Re: Interesting Situation....

#2 Post by Geoff the Medio » Fri Feb 10, 2012 8:37 am

Dart00_Tech wrote:Also..is this a bug? Letting hte AI stock up that many ships?
Being able to build a lot of ships doesn't sound like a bug. It might be a limitation of the AI scripts that it does so without attempting to use them, though the AI is far from complete at this point.

Zireael
Space Dragon
Posts: 429
Joined: Mon Aug 15, 2011 5:33 pm

Re: Interesting Situation....

#3 Post by Zireael » Fri Feb 10, 2012 11:35 am

I've got a better question. Why does the AI have a ship per a fleet instead of stocking them, for example, in fives?

User avatar
Adrian
Space Floater
Posts: 49
Joined: Thu Jan 26, 2012 8:40 pm
Location: Eridanus Supervoid

Re: Interesting Situation....

#4 Post by Adrian » Fri Feb 10, 2012 3:14 pm

Yes, this stacking annoys me. The only convenient way to break it is to build hundreds of small cheap ships, e.g. small hull with mass driver 4. Big ships are not well suited for some reason.

User avatar
eleazar
Design & Graphics Lead Emeritus
Posts: 3858
Joined: Sat Sep 23, 2006 7:09 pm
Location: USA — midwest

Re: Interesting Situation....

#5 Post by eleazar » Fri Feb 10, 2012 3:33 pm

Zireael wrote:I've got a better question. Why does the AI have a ship per a fleet instead of stocking them, for example, in fives?
Because the AI probably doesn't yet know how to move ships between fleets.

User avatar
Bigjoe5
Designer and Programmer
Posts: 2058
Joined: Tue Aug 14, 2007 6:33 pm
Location: Orion

Re: Interesting Situation....

#6 Post by Bigjoe5 » Fri Feb 10, 2012 7:15 pm

Adrian wrote:Yes, this stacking annoys me. The only convenient way to break it is to build hundreds of small cheap ships, e.g. small hull with mass driver 4. Big ships are not well suited for some reason.
Probably because you're devoting too many slots to weaponry. Additional weaponry beyond the max structure of the enemy ship you're trying to destroy is useless. You'll have much better luck putting Crystal or Neutronium armor in some of those slots instead.
Warning: Antarans in dimensional portal are closer than they appear.

Dart00_Tech
Space Kraken
Posts: 143
Joined: Sat Jun 11, 2011 1:27 am
Location: Modesto, CA USA

Re: Interesting Situation....

#7 Post by Dart00_Tech » Sat Feb 11, 2012 9:54 am

Probably the best way to avoid this would to have the AI stop producing fleets if it has such a number and force a move order....

Post Reply